Shorttrackster Ter Mors vijfde in finale 1.500m

Bij de Olympische Winterspelen in Pyeongchang heeft Jorien ter Mors de halve finale op de 1.500 meter bij het shorttracken bereikt. Ter Mors, die stopt als shorttrackster, won eerder deze Winterspelen goud op de 1.000 meter bij het langebaanschaatsen, en eindigde nu in haar heat als tweede achter de Italiaanse Arianna Fontana.

Suzanne Schulting, die op de 500 meter ten val kwam, won haar heat op de 1.500 meter eenvoudig en is ook door.

De Zuid-Koreaanse Shim Sukhee, een van de favorieten voor een plak, werd in dezelfde heat als Ter Mors uitgeschakeld nadat ze ten val kwam.

Update 12:27 uur

Ter Mors en Schulting moesten in dezelfde halve finale aan de bak. Samen met Fontana bepaalde Ter Mors, die een sterke indruk maakte, het tempo. Die twee kwamen dan ook als de nummers 1 en 2 over de meet. Schulting werd vierde en is dus uitgeschakeld.

Update 13:20 uur

In de finale pakte Ter Mors, in haar laatste individuele wedstrijd als shorttrackster, gelijk de leiding. Fontana pakte daarna de kop, maar Ter Mors was niet ver achter. Choi, favoriet voor de titel, nam vervolgens de leiding en de Zuid-Koreaanse stond die niet meer af.  Zilver was er voor de 17-jarige Chinese Li Jinyu, Kim Boutin was goed voor brons.Ter Mors werd uiteindelijk vijfde.

Schulting werd derde in de B-finale.