Cort Nielsen sprint naar zege in Tour of Oman

Magnus Cort Nielsen heeft de vierde etappe van de Tour of Oman gewonnen. De Deen van Astana was in de sprint met een uitgedund groepje duidelijk de snelste. Giovanni Visconti kwam als tweede over de streep, voor Alberto Bettiol. Greg van Avermaet kwam als vierde over de streep en behoudt de leiderstrui.

Het duurde iets langer dan de vorige etappes, maar uiteindelijk zouden zes renners de kopgroep vormen: Jacques Janse Van Renseburg (Dimension Data), Loïc Chetout (Cofidis), Rémi Cavagna (Quick-Step Floors), Casper Pedersen (Aqua Blue Sport), Pieter Weening (Roompot-Nederlandse Loterij) en Jon Irisarri (Caja Rural-Seguros RGA). Het zestal kreeg nooit meer dan drie minuten op het peloton, waar BMC de achtervolging leidde.

Op de laatste beklimming van de de Al Jabal Street, die de renners drie keer beklommen moest worden, werd Van Rensburg samen met Stetina als laatste van de kopgroep bijgehaald door een uitgedund peloton. Op de klim probeerde Bahrain Merida het even met Vicenzo Nibali en Gorka Izagirre, maar ze zouden niet wegkomen. Dat was mede te danken aan Astana die alles bij elkaar zou houden.

In de afdaling zouden 28 renners bij elkaar komen en zou er gesprint worden voor de zege. Daarin was Cort Nielsen duidelijk de snelste voor de Italianen Visconti en Bettiol.