Memphis belangrijk bij zege Olympique Lyon

Olympique Lyon heeft de eerste wedstrijd tegen Villarreal bij de laatste 32 in de Europa League gewonnen. De Fransen wonnen met 3-1. Bij de thuisploeg ontbrak Kenny Tete vanwege een blessure en moest Memphis Depay van trainer Bruno Génésio plaatsnemen op de bank. In de eerste helft legden beide ploegen een interessante wedstrijd op de mat, maar gescoord werd er niet.

Direct na rust ontbrandde de wedstrijd. Mariano Díaz kon een kopbal niet genoeg kracht meegeven, maar het bleek een assist te zijn op Tanguy Ndombele, die van dichtbij vervolgens wel raak kon koppen. Drie minuten en veertien seconden later was het ook 2-0 in Parc Olympique Lyonnais. Díaz creëerde een uitstekende kans voor zichzelf maar stuitte op Sergio Asenjo, maar Nakil Fekir was er vervolgens als de kippen bij op de 2-0 te maken.

Villarreal besloot aanvallend te wisselen en bracht oud-NAC Breda en oud-FC Twente-spits Enes Ünal en de aanvallende druk resulteerde na 63 minuten in de 2-1. Manu Trigueros maakte een heerlijk overstapje na een pass vanaf de linkerflank en dit bood Pablo Fornals de mogelijkheid om aansluitingstreffer binnen te schieten.

Een kwartier voor tijd mocht Memphis invallen bij de thuisploeg en de Nederlander drukte zijn stempel op de wedstrijd. Vanaf een meter of 25 schoot de vleugelaanvaller snoeihard de 3-1 tegen de touwen.

Memphis belangrijk voor Lyon (Foto: Pro Shots/Action Images)