Algemeen directeur Feyenoord: "Wij hebben volop vertrouwen in Van Bronckhorst"

Het draait dit seizoen niet lekker bij Feyenoord. De club staat ver achter op koploper PSV, maar Giovanni van Bronckhorst hoeft niet te vrezen.

Na het geweldige seizoen van vorig jaar, waarin Feyenoord de competitie afsloot als kampioen, loopt het dit jaar minder bij de ploeg. Feyenoord heeft momenteel een achterstand van 22 punten op koploper PSV en ook plek twee en drie zijn ver uit het zicht.

Toch hoeft trainer van Bronckhorst niet te vrezen voot zijn baan. "Wij hebben volop vertrouwen in Van Bronckhorst", vertelt algemeen directeur Jan de Jong tegenover het Algemeen Dagblad. "Zijn functioneren is op dit moment helemaal geen kwestie."

"Als mens en als trainer zijn wij echt tevreden over hem. Dat is iets anders dan dat de prestaties niet goed zijn. Daar kan echt een verschil in zitten. Je wint niet alle wedstrijden, maar dat betekent niet per definitie dat je het slecht doet als trainer."

Feyenoord wil niet te snel van trainers wisselen. "Wij willen een club zijn zoals bijvoorbeeld Arsenal, met Arsène Wenger. Dat beleid is een mooi voorbeeld. Natuurlijk hebben we te weinig punten gehaald, maar Feyenoord wil een club zijn die langer met een trainer werkt, omdat wij niet geloven dat een trainerswissel iets oplevert."