Dubbelslag voor Van Avermaet in Oman

Greg Van Avermaet heeft in de Tour of Oman de derde etappe gewonnen. De 32-jarige Belg van BMC kwam na een rit van 179,5 kilometer bij de Wadi Dayqah Dam solo aan. Rui Costa Faria werd op drie seconden tweede, voor Alexey Lutsenko. Van Avermaet neemt de leiderstrui in Oman over van Haas, die vijfde werd op zeven seconden.

Wouter Wippert zou in de vroege vlucht zitten. De Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij zou het gezelschap hebben van Loïc Chetout (Cofidis), Xandro Meurisse (Wanty-Groupe Gobert) en Nick Schultz (Caja Rural-Seguros RGA). Het peloton had alles onder controle en zou de kopgroep maar een voorsprong geven dan iets meer dan drie minuten.

Met twintig kilometer te gaan was het avontuur van de kopgroep dan ook over. Op acht kilometer van de streep lag er nog een klimmetje. Daar zou het peloton uit elkaar worden gereden door Astana. Omar Fraile kwam als eerste boven op de Wadi Dayqah. In een finale die lastig te controleren was zou Van Avermaet wegrijden uit het peloton en zou zo zijn eerste overwinning van het seizoen boeken.