Skeletonner Yun haalt uit voor eigen publiek

Op de Olympische Spelen in Pyeongchang heeft skeletonner Yun Sung-bin de verwachtingen op dag één van de wedstrijd volledig ingelost. De 23-jarige Zuid-Koreaan was vooraf veruit de meest 'zekere' gouden Zuid-Koreaanse medaille op de Spelen en na twee van de vier runs stelt hij niet teleur.

Yun nam het stokje in het skeleton - waarbij men, liggend op een sleetje, head first door het ijskanaal raast - definitief over van Martins Dukurs, en zeker op zijn thuisbaan staat er geen maat op Iron Man. In beide runs tekende hij voor de ruimschoots snelste tijden, waarmee hij al een ruime voorsprong op de rest opbouwde.

Op 0,74 seconden volgt de Russische wereldkampioen junioren Nikita Tregubov, met Martins Dukurs op 0,88 seconden op de derde plek. Zijn oudere broer Tomass, die er net als Martins na de Spelen mee stopt, neemt plek vijf in beslag op 1,11 tellen. De Brit Dom Parsons profiteerde optimaal van de naar verluidt fenomenaal snelle Britse pakken en nestelde zich op 0,91 op een verrassende vierde plek.

De Nederlandse Ghanees Akwasi Frimpong, dankzij wie Ghana debuteert op de Winterspelen, staat niet geheel verrassend op de dertigste en laatste plek, achter de Jamaicaan Anthony Watson.

Yun springt op zijn slee na een verschroeiende start (Pro Shots/Action Images)
Yun springt op zijn slee na een verschroeiende start (Pro Shots/Action Images)