Liverpool op rozen na doelpuntenregen bij Porto

Liverpool lijkt bijna verzekerd van een plaats in de kwartfinale van de Champions League. De Britten wonnen uit met 0-5 bij FC Porto, mede dankzij een hattrick van Sadio Mané, waardoor de return een formaliteit lijkt te worden.

Bij Liverpool speelden Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum de hele wedstrijd. Zij zagen dat de teams rustig uit de startblokken kwamen en dat Otávio namens Porto de eerste kans aan liet tekenen. Liverpool zette daar een inzet van Andrew Robertson tegenover. De Britten werden langzaam maar zeker sterker en nadat Mohamed Salah en Roberto Firmino kansen om zeep hadden geholpen maakte Mané na 25 minuten de 0-1. Wijnaldum slalomde langs de verdedigers van Porto en gaf Mané een niet te missen kans.

Niet veel later was het opnieuw raak nadat James Milner eerst nog de paal had geraakt. Salah wist wel raad met de rebound waarbij hij doelman José Sá het nakijken gaf. Tiquinho had het duel een ander aanzien kunnen geven, maar faalde, waardoor het bij rust 0-2 bleef.

Na de pauze scoorde Liverpool al snel de derde. Uit een counter vond Salah Firmino, maar deze miste. Mané was in de rebound wel trefzeker. De Britten drukten door en twintig minuten voor tijd maakte Firmino op aangeven van Milner het drama voor Porto nog erger. Mané maakte met zijn derde van de avond de kans nog kleiner dat op 6 maart Porto nog een ronde verder zal gaan: 0-5.