'Mass-shooting' Amerika: 17 doden, veel gewonden

Bij een 'mass-shooting' op de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland (Florida) zijn mogelijk 20 tot 50 gewonden gevallen. De school bevindt zich in een 'lock-down'. Hulpverleners zijn in grote getale aanwezig. 

De Amerikaanse kustwacht heeft helikopters gestuurd om ondersteuning te bieden. Een aantal leerlingen hebben zich met een lerares in een 'kast' verstopt. Een van de leerlingen doet live verslag: "Opeens was er een heel hard geluid. Mensen huilen hier." 

Op beelden is te zien hoe gewonden op brancards in ambulances worden getild. 

President Trump is op de hoogte gesteld van de schietpartij. De politie vraagt mensen om het gebied te vermijden. Gedeputeerde Lindsay Walters in het Witte Huis laat weten: "We monitoren de situatie. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers."

Update 21:40 uur
Volgens onbevestigde berichten zou de schutter een voormalige leerling zijn. Ook zouden inmiddels de eerste leerlingen het gebouw aan het verlaten zijn. Er zou één dode gevallen zijn bij de schietpartij. 

Zwaar gewapende schutters zijn bezig om de school te enteren en de leerlingen te evacueren. Inmiddels zou de gouverneur, Rick Scott, onderweg zijn naar de plek des onheils. 

Update 21:54 uur
De schutter zou opzettelijk het brandalarm af hebben laten gaan zodat de studenten dachten dat het om een brandoefening ging. 

Update 21:58 uur
Trump spreekt op Twitter zijn medeleven uit en is van mening dat geen scholier of docent zich onveilig mag voelen op school. 

Update 22:01 uur
Volgens CBS Miami zou er een persoon aangehouden zijn. Het is onduidelijk of het om de schutter gaat. 

Update 22:20 uur:

De politie laat via Twitter weten dat de schutter is aangehouden.

Update 22:40 uur:
Volgens de laatste berichten zouden er 7 doden gevallen zijn bij de schietpartij. 

Update 00:40 uur:
Zojuist is door de lokale politie bevestigd dat er 17 doden zijn. Er zijn meerdere gewonden waarvan een aantal op dit moment nog geopereerd worden. Of ze nog in levensgevaar zijn is onbekend. De schutter is de 19-jarige Nicholas Cruz, hij maakte gebruik van een AR-15 en had meerdere patroonhouders bij zich. Hij heeft zich op een gegeven moment zonder verzet overgegeven. Diverse bronnen vertellen dat de jongen psychische problemen had en al langer met wapens bezig was. Hij was een oud-leerling van de school maar is door nog onbekende reden van deze school afgestuurd.