Haas wint tweede rit in Tour of Oman, Terpstra zesde

Nathan Haas heeft de tweede rit in de Tour of Oman gewonnen. De 28-jarige Australiër van Katusha-Alpecin was in een sprint van vijftien renners de snelste, voor Greg van Avermaet en Alexey Lutsenko. Niki Terpstra was met een zesde plaats de beste Nederlander. Haas neemt ook de leiderstrui over van Bryan Coquard, die op meer dan drie binnen kwam van de Australiër.

Net zoals in de eerste etappe was het niet lang wachten tot dat de vroege vlucht weg zou geraken. Loic Chetout (Cofidis), Markel Irizar (Trek-Segafredo), Fabricio Ferrari (Caja Rural-Seguros RGA) en Danny Pate (Rally Cycling) kregen na acht kilometer de ruimte van het peloton. Hun maximale voorsprong zou vier minuten bedragen.

De voorsprong tussen de kopgroep en het peloton bleef lang tussen de twee en drie minuten schommelen, waarna BMC met nog 25 kilometer de leiding in het peloton overnam van Vital Concept. Met nog acht kilometer zou Irizar als laatste van de kopgroep gegrepen worden door het peloton.

Op de laatste klim van de dag, op vijf kilometer van de streep, nam Astana het tempo van BMC over. Omar Fraile kwam als eerste boven voor zijn ploeggenoten Miguel Angel Lopez en Alexey Lutsenko. In de afdaling zou Terpstra nog in de aanval trekken, maar de Nederlander zou niet wegkomen. In de sprint van vijftien renners was Haas vervolgens de snelste. Het is de eerste zege van het seizoen voor de Australiër, die deze winter overkwam van Dimension Data.