Consumentenbond waarschuwt voor Facebook-app

De Consumentenbond waarschuwt voor de Onavo Protect app van Facebook. De VPN-app zou volgens Facebook extra bescherming bieden, terwijl de app juist de privacy schendt van haar gebruikers. Waar 'gewone' VPN-providers het verkeer omleiden maar de data ongemoeid laten, analyseert deze app continu al het dataverkeer en deelt dit met Facebook én haar advertentiepartners. 

De app is al langer beschikbaar, maar Facebook is nu begonnen met het actief promoten van de 'beveiligings-app' binnen de eigen applicatie. De Consumentenbond is met name verbolgen over de manier waarop Facebook de app aan de man brengt: "Onder het mom van extra privacy en veiligheid verzamelt het bedrijf met de app alle denkbare gegevens van de gebruiker, zoals naam, telefoonnummer, apparaatgegevens, locatie, apps op het apparaat en bezochte websites." 

In de volledige privacyverklaring is dit wel terug te vinden, maar in de verkorte versie van die verklaring (die gebruikers bij de installatie te zien krijgen) staat daar niets over vermeld.