Doodsbedreigingen shorttrackster Boutin na diskwalificatie Zuid-Koreaanse

Shorttrackster Kim Boutin heeft via social media de nodige doodsbedreigingen gekregen, nadat ze op de Olympische Spelen in Pyeongchang het brons won op de 500 meter. De Canadese werd op plek drie gezet, nadat de Zuid-Koreaanse Choi Min-jeong gediskwalificeerd werd.

Choi kwam achter winnares Arianna Fontana als tweede over de streep, maar de jury besloot haar terug te zetten wegens het hinderen van Boutin, eerder in de race. De Canadese werd zo alsnog derde, achter Yara van Kerkhof, die met zilver voor een gigantische stunt zorgde.

Shorttrack is nogal een dingetje in Zuid-Korea en dus togen veel mensen richting Boutin's accounts op social media. "Schaam je je er niet voor dat je op de Spelen vals hebt gespeeld?", klonk het, of "Jij bent geen echte sporter!"

Allemaal nog relatief onschuldig, maar het ging ook verder: "Stop met de sport en krijg een kutleven", of zelfs "Als ik je ooit tegenkom, ga je dood", aldus een ietwat emotioneel Zuid-Koreaantje. 

Overigens waren er gelukkig ook veel Koreanen die op diezelfde accounts positief richting Boutin reageerden, om zich te verontschuldigen voor het gedrag van hun landgenoten. "Vergeet dit allemaal en geniet van de Spelen", klonk een Koreaans steuntje in de rug.

Boutin heeft al haar accounts inmiddels dichtgegooid. Misschien maar goed ook, want ze heeft de 1000 en 1500 meter nog te rijden, net als de finale van de aflossing.