Man City al na één wedstrijd klaar met FC Basel

Manchester City lijkt na één wedstrijd al zeker te zijn van een plek in de kwartfinale van de Champions League. De Engelsen wonnen ruim van FC Basel.

De eerste kans was er voor de thuisploeg, waar Dimitri Oberlin zijn poging weggewerkt zag worden voor Nicolás Otamendi, maar vervolgens namen de Engelsen het initiatief. Dit resulteerde na veertien minuten spelen in de 0-1. Uit een hoekschop van Kevin De Bruyne kopte Ilkay Gündogan de 0-1 tegen de touwen. Vier minuten later volgde de tweede treffer van de koploper van de Premier League. Doelman Tomás Vaclik kon een schot van Bernardo Silva niet goed verwerken en daardoor werd het 0-2.

Wederom vijf minuten later gooiden the Citizens de wedstrijd in het slot. Sergio Agüero kreeg de bal was gelukkig voor zijn voeten na een sterke actie van Fernandinho en de Argentijn maakte met een geplaatst schot de 0-3. Het zou voor rust bij 0-3 blijven, maar Raheem Sterling en De Bruyne waren nog dichtbij een vierde treffer maar hadden geen geluk in de afronding.

In de 53ste minuut moesten de Zwitsers toch de vierde treffer van de avond incasseren. Met een mooi geplaatst schot zette Gündogan met zijn tweede treffer van de avond die stand op het scorebord. Het was vervolgens voor Josep Guardiola het moment om twee van zijn sterspelers rust te geven. Sterling en De Bruyne verlieten het veld en werden vervangen door, de van een blessure herstelde, Leroy Sané en David Silva. Basel kreeg gedurende de wedstrijd verschillende kansen op een eretreffer, maar een van die mogelijkheden was niet besteed aan Oberlin, die naast kopte. Gündogan kreeg een grote kans op een hattrick, maar kon van dichtbij niet binnenschieten. Op 7 maart volgt de return in Manchester.