'Groningen weigerde Veldwijk te laten gaan'

FC Groningen heeft meerdere aanbiedingen voor Lars Veldwijk geweigerd, ondanks dat trainer Ernest Faber van hem af wilde.

Dat schrijft De Telegraaf dinsdag. Veldwijk kreeg volgens het dagblad een dag voor het sluiten van de transfermarkt van Faber te horen dat hij weg mocht. Er was ook interesse, maar de clubleiding van Groningen werkte niet mee. De situatie tussen speler en coach werd daarna onwerkbaar.

Faber kreeg afgelopen weekend in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (0-0) spreekkoren te horen, omdat hij Veldwijk niet liet invallen. Na afloop verklaarde de coach dat de spits dat had geweigerd. Veldwijk sprak dat juist weer tegen op Twitter: "Ik ben altijd en elke minuut bereid te spelen voor FC Groningen indien de trainer een beroep op mij doet."

Naar verluidt kreeg de 26-jarige aanvaller dit seizoen al meerdere keren het verwijt van Faber dat er iets mankeerde aan zijn werkethiek en topsportmentaliteit. Zijn contract in het Noordlease Stadion verloopt medio 2020. Maandag werd Veldwijk vanwege zijn actie tegen ADO teruggezet naar de beloften.