Kluivert: "Ik ben degene die de keuzes maakt"

Justin Kluivert is met Ajax in gesprek over een nieuw contract. Het talent benadrukt dat alleen hij uiteindelijk bepaalt wat hij in de toekomst doet.

Ajax-directeur Marc Overmars vertelde dinsdag in De Telegraaf dat er voor Kluivert en andere spelers concrete interesse is vanuit het buitenland. "Vroeg in je carrière naar het buitenland vertrekken is een beetje normaal geworden, lijkt het", zegt de 18-jarige buitenspeler tegen Helden. Het contract van Kluivert in Amsterdam loopt na volgend seizoen af.

"Maar of je nou vroeg gaat of wat later, ik denk dat het per persoon verschilt of dat een verstandige keuze is. Als je goed bent, kom je er wel, linksom of rechtsom." De jongeling laat zich adviseren door vrienden, familie en zaakwaarnemer Mino Raiola. "Een zaakwaarnemer biedt je de mogelijkheden, maar ik ben degene die de keuzes maakt. Daar bemoeit mijn vader zich ook niet mee, hij weet dat ik dat niet wil."

Kluivert kan echter niet beloven dat hij inderdaad gaat bijtekenen. "Als er een mooi aanbod komt, weet je het nooit. Engeland trekt me erg." Spanje ziet het talent echter ook wel zitten. "Uiteindelijk wil ik heel graag bij Barcelona of Real Madrid terechtkomen. Barcelona zit in mijn hart, maar wie ben ik om 'nee' te zeggen tegen Real Madrid?"