Mason moet per direct stoppen met profvoetbal

Ryan Mason heeft per direct een punt achter zijn loopbaan gezet. De middenvelder van Hull City moet op medisch advies stoppen met voetbal.

De middenvelder liep op 22 januari 2017 een schedelbreuk op door een botsing met Gary Cahill in een wedstrijd tussen Hull City en Chelsea. Mason lag na de operatie vervolgens een week in het ziekenhuis en zei dat hij na het incident 'blij te zijn om nog in leven te zijn'.

Mason, die in 2015 tegen Italië, één interland voor Engeland speelde, was hoopvol om weer een terugkeer te kunnen maken en zei in mei dat hij er naar uitkeek om "terug te keren als een betere speler". Hull City kondigt in een statement aan dat het niet zo ver zal komen.

"Ryan heeft de begeleiding gezocht van talloze wereldberoemde neurologen en neurochirurgen en die hebben allen geadviseerd om niet terug te keren in het profvoetbal. Ryan wil zijn dankbaarheid betuigen aan iedereen bij de club die zijn herstel hem tot nu toe gelopen heeft en hij is hen schatplichtig voor hun steun en medeleven in de afgelopen twaalf maanden. "

Mason doorliep de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur en werd uitgeleend aan Yeovil Town, Doncaster Rovers, Millwall, Lorient en Swindon Town. In totaal speelde de Engelsman zeventig wedstrijden voor de Londenaren, voordat hij in 2016 naar Hull City vertrok. Voor the Tigers speelde hij twintig wedstrijden.