Toekomst Clasie nog onzeker: "Nu heel moeilijk te zeggen"

Jordy Clasie weet nog niet hoe zijn toekomst er uitziet. De middenvelder van Southampton komt op huurbasis uit voor Club Brugge.

De 26-jarige middenvelder stapte in augustus op huurbasis over van the Saints naar België, nadat hij overbodig was geraakt bij de Engelsen. In dienst van Club Brugge speelde hij tot dusver negentien wedstrijden, waarin hij één keer het net vond en twee assists gaf.

"Ik vind het leuk voetballen hier", vertelt Clasie in gesprek met Sport/Voetbalmagazine. "Heel veel fysiek wel. In Nederland is het tactisch sterk, met opbouw van achteruit, hier gaat het vaak snel heen en weer, schieten ze de bal naar voor en vliegen ze erachter aan."

Clasie vindt het voetbal in de Pro League vergelijkbaar met de Engelse Championship. "Sommige teams willen wel echt voetballen, maar vaak is het toch gooien. Wij voetballen goed, vind ik. We spelen aanvallend en zetten snel druk vooruit. Fysiek zijn we top, ik ben véél fitter dan in Engeland, echt waar."

De zeventienvoudig international weet nog niet of zijn toekomst ook bij Club Brugge ligt. "Dat is nu heel moeilijk te zeggen. Veel te vroeg. Ik sta hier nog een paar maanden onder huurcontract en ik ga proberen zoveel mogelijk te spelen en een prijs te winnen. Daarna zien we wel wat er komt."