FOK! Wat een weer: vandaag zonnig, morgen bewolkt

De dag begint zonnig. In de middag trekken er van het westen wolkenvelden binnen maar het blijft dan nog droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 5°C. In de avond wordt de bewolking dikker en later valt er in het westen mogelijk lichte regen. De zuidoostenwind is matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Komende nacht is er veel bewolking en breidt de neerslag zich verder over het land uit. In het westen valt de neerslag als regen, mogelijk vermengd met natte sneeuw, meer landinwaarts als (natte) sneeuw. Met name in het noordoosten en oosten kan het door de sneeuwval wit en glad worden. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C langs de westkust tot rond het vriespunt in het noordoosten van het land. De zuidoostenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig.

Morgenochtend is het bewolkt en valt er nog regen, in het (noord-)oosten valt er mogelijk nog (natte) sneeuw, waardoor het daar nog glad kan zijn. Vanuit het westen komen er ook droge perioden, maar het blijft bewolkt en er kan af en toe nog regen vallen. In de middag klaart het in het westen soms op. De middagtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het noordoosten tot lokaal 10°C in het zuidwesten. De wind draait naar het zuidwesten en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer soms (vrij) krachtig. (bron: KNMI)

Nederland
 

Rustig bospad in de buurt van Heerlen (Archieffoto: Luuntje)
Rustig bospad in de buurt van Heerlen (Archieffoto: Luuntje)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!