Feyenoord accepteert schorsingen Basacikoglu en Malacia

Bilal Basacikoglu heeft van de KNVB-aanklager drie duels schorsing gekregen, waarvan één voorwaardelijk. Tyrell Malacia moet één wedstrijd toekijken.

Feyenoord gaat met die voorstellen akkoord, schrijft de club op de officiële website. Basacikoglu en Malacia kregen allebei een directe rode kaart tijdens de uitwedstrijd tegen Vitesse, die de Rotterdammers met 3-1 verloren. Basacikoglu schopte Thulani Serero van achteren hard neer, terwijl Malacia een overtreding maakte op de doorgebroken Roy Beerens.

Door de schorsing mist Basacikoglu de thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen Heracles Almelo en de kraker tegen PSV, eveneens in De Kuip. Malacia zal alleen tegen Heracles moeten toekijken. Na de topper tegen PSV speelt Feyenoord op woensdag 28 februari in de halve finale van de KNVB Beker tegen Willem II.

Na de nederlaag in Arnhem vindt Feyenoord zichzelf terug op de vierde plaats in de Eredivisie, maar de concurrentie is wel dichterbij gekomen. FC Utrecht heeft nog maar één punt minder en Vitesse, de nummer zeven, heeft twee punten achterstand. PEC Zwolle is vijfde met evenveel punten als Feyenoord.