Oud-speler Arsenal: "Kane was mollig, maar we zaten verkeerd"

Liam Brady geeft toe dat hij een fout heeft gemaakt door Harry Kane te laten gaan uit de jeugd van Arsenal. De spits schittert nu bij de Spurs.

Brady (61) brak zelf ooit door in de hoofdmacht van Arsenal, waarvoor hij tussen 1973 en 1980 zou spelen. Na zijn carrière ging hij in de jeugdopleiding van The Gunners werken en daar maakte Kane op jonge leeftijd ook deel van uit. Na één seizoen gingen beide partijen al uit elkaar.

"Helaas, ik heb hem laten gaan. Hij was mollig en niet zo atletisch, maar we hebben het verkeerd gezien. Zelfs Tottenham Hotspur verhuurde hem drie of vier keer aan clubs uit lagere divisies. Maar hij heeft ontzettend veel doorzettingsvermogen en hij verdient alles wat hem toekomt", vertelt Brady aan Corriere dello Sport.

De Ier sprak met de Italiaanse krant vanwege de aankomende clash tussen Tottenham Hotspur en Juventus in de Champions League. Brady speelde twee jaar voor de Oude Dame toen hij Arsenal verliet. "Het wordt fifty-fifty wie er wint. De aanval van Juve overtuigt mij niet helemaal. Van Gonzalo Higuaín hebben we het beste wel gezien en Paulo Dybala is niet meer zo verrassend voor tegenstanders."

"Harry Kane heeft bijvoorbeeld het karakter om continu beter te willen worden. Na Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Robert Lewandowski komt Kane. En hij is nog maar 24 jaar", besluit Brady. Juventus en de Spurs ontmoeten elkaar dinsdagavond in Turijn. De return op Wembley is op woensdag 7 maart.