'Veldwijk mag op zoek naar nieuwe club'

Lars Veldwijk mag van de clubleiding van FC Groningen uitkijken naar een nieuwe club. Dat schrijft De Telegraaf.

Coach Ernest Faber wilde Veldwijk zondag laten invallen in de slotfase van het thuisduel met ADO Den Haag (0-0). Na afloop meldde de trainer dat Veldwijk echter weigerde. Later op de avond beweerde Veldwijk juist op Twitter dat hij helemaal niet had geweigerd om nog even mee te doen.

Maandagochtend had Veldwijk met de clubleiding van Groningen een spoedoverleg en volgens De Telegraaf heeft dat tot weinig positiefs geleid. Naar verluidt is men bij de Trots van het Noorden al langer ontevreden over de topsportbeleving en inzet van de 26-jarige spits, die de Zuid-Afrikaanse nationaliteit heeft.

Als Veldwijk dit voetbalseizoen nog ergens anders in actie wil komen, zal hij naar het buitenland moeten. In de Verenigde Staten, Rusland, Scandinavië en enkele Oost-Europese landen is de transfermarkt nog open. De aanvaller speelde dit seizoen achttien duels in de Eredivisie, waarvan acht als basisspeler. Hij scoorde vier keer.

Update:

FC Groningen is via de officiële website met een korte verklaring naar buiten gekomen. "FC Groningen heeft Lars Veldwijk voorlopig teruggezet naar FC Groningen onder-23. De club richt zich verder volledig op de volgende competitiewedstrijd, komende vrijdagavond uit tegen VVV-Venlo."