Zwitserland tegenstander Canada in olympische curlingfinale

Zwitserland zal de tegenstander van Canada worden in de olympische curlingfinale voor gemengde duo's. In een nek-aan-nek race wisten de Zwitsers Rusland te verslaan met 5-7.

In het begin van het duel wisten beide teams twee stenen te scoren in de ends die ze zelf mochten afsluiten. In het derde end kreeg Rusland na een paar goede stenen een goede kans om het end te stelen. De Zwitser Martin Rios had op dat moment echter een perfecte takeout en zorgde ervoor dat Zwitserland een voorsprong kon nemen. Ook in het volgende end wist Zwitserland een punt te pakken, wat de stand naar 4-2 bracht.

In het vijfde end nam Rusland het initiatief over na een takeout van Rios bij de vijfde steen en kon Zwitserland het huis geen moment stevig in handen krijgen. De Russen konden daarna de achterstand weer teniet doen en in het zesde end zelfs omzetten in een voorsprong. De Zwitsers gaven zich echter niet zomaar gewonnen en namen de leiding wederom over. Rusland moest dus scoren in het laatste end, maar dankzij een grote blunder bij de laatste steen ging dit end alsnog naar Zwitserland.

De finale tussen Zwitserland en Canada zal morgen om 12:05 van start gaan.

Rusland neemt het vannacht op tegen Noorwegen om het brons
Rusland neemt het vannacht op tegen Noorwegen om het brons (Pro Shots / Action Images)