Bij1 ontloopt debat met FvD

Kleutertje Sylvana Simons van Bij1 heeft laten weten dat Bij1 niet Bij1 zal zijn op debatten waar Forum voor Democratie (FvD) aanwezig is. Sylvana doet boe-hoe over het vermeende racistische karakter van FvD en vindt ‘racisme’ geen mening maar een misdrijf, bericht de Volkskrant.

Annabel Nanninga vindt het maar vreemd dat een partij die dialoog en verbinding zo hoog in het vaandel draagt géén dialoog aan wil gaan als er voor die dialoog ‘gewerkt’ moet worden.

Ook Mourad Taimounti van DENK toont zich nogal lui qua debatteren en ontloopt liever de discussie dan dat hij een brugje bouwt of enige moeite tot dialoog doet.

Sylvana Simons en DENK hebben wel een verleden. Om als politica in de Tweede Kamer te komen was Sylvana een zeer korte periode een deel van DENK. Echter was er te weinig ruimte voor het ego van Sylvana de opvattingen van Sylvana binnen de Turkse partij, dus sloop Sylvana stilletjes weg bij DENK en probeert ze het nu een paar niveautjes lager in de safespace van de Amsterdamse gemeentepolitiek.

Ook dat ging niet zonder enige wrijving. Een van de Bij1 deelneemsters bleek enigszins verdwaald in fantasie en realiteit en beweerde psychiater te zijn geweest. Dit was echter aantoonbaar niet juist.