Weer olympisch goud voor biatlete Dahlmeier

Biatlete Laura Dahlmeier heeft haar tweede gouden medaille van de Olympische Spelen in Pyeongchang te pakken. De Duitse won na de sprint ook de achtervolging, waarin men start met de tijdsverschillen van de sprint en met in totaal vier schietbeurten: twee keer liggend, twee keer staand.

Bij de eerste schietbeurt bleef de als eerste vertrokken Dahlmeier foutloos, maar Marte Olsbu, als tweede van start gegaan, liet één misser noteren. Marie Dorin Habert (gestart als vierde) ging zelfs twee keer de mist in en viel wat terug. Dahlmeier vertrok na de eerste schietbeurt met zeventien seconden op Veronika Vitkova, die op haar beurt weer een gat had naar de rappe Slowaakse Anastasia Kuzmina.

Ook schietbeurt twee ging in liggende positie en Dahlmeier ging voor het eerst de fout in. De verschrikkelijk snel langlaufende Kuzmina deed dat ook, maar sloot tien seconden achter de Duitse wel aan als tweede, kort voor de zeer verrassende Zwitserse Irene Cadurisch, die wel foutloos bleef. Tien seconden verderop kwam Anais Bescond, gevolgd door Vitkova.

Bij schietbeurt drie, dit keer in staande positie, arriveerden Dahlmeier en Kuzmina gezamenlijk. De Slowaakse ging echter twee keer de mist in, terwijl de Duitse foutloos bleef en de leiding pakte. Kuzmina wist plek twee wel vast te houden, 38 tellen achter Dahlmeier en tien seconden voor Vitkova, die Bescond tien seconden achter zich had. Olsbu, Lisa Vittozzi, Hanna Öberg en Denise Herrmann volgden nog op 'doenbare' afstand van het podium.

Dahlmeier kwam uiteraard als eerste bij de laatste schietbeurt aan en de Duitse schoot vijf keer feilloos raak, waarmee het goud - op eventuele pech na - binnen was. Kuzmina miste één keer en kreeg in de strijd om plek twee gezelschap van Bescond, die wel foutloos bleef. Olsbu en Öberg volgden op een halve minuut, dus ging het wat zilver betreft alleen om Kuzmina en Bescond.

Dahlmeier's tweede goud kwam niet meer in gevaar, Kuzmina versloeg Bescond in de strijd om het zilver.

Dahlmeier op de schietbaan tijdens haar gouden achtervolging (Pro Shots/Action Images)
Dahlmeier op de schietbaan tijdens haar gouden achtervolging (Pro Shots/Action Images)