Lyon te kijk gezet door Franse middenmoter

Olympique Lyon heeft in Ligue 1 opnieuw een dure nederlaag geleden. Voor eigen publiek bracht een vroege goal de beslissing tegen Stade Rennes.

Bij de gastheer begon Memphis Depay op de bank en vanaf die plek zag de Oranje-international hoe de bal na vijf minuten al in het doel lag. Marcelo ging in de fout bij een lange bal van Rennes, waardoor Wahbi Khazri zo door kon lopen om de bal binnen te schuiven: 0-1. Een valse start voor Lyon, dat de vorige twee competitieduels ook al verloor.

Lyon domineerde wel qua balbezit en de ploeg creëerde de meeste kansen, maar het ontbrak aan overtuiging in de afronding. Aan het begin van de tweede helft mocht Depay invallen voor Mariano Díaz en de beste kans was voor Maxwel Cornet, die naast schoot nadat Nabil Fekir op de keeper van Rennes stuitte.

In blessuretijd werd de vernedering voor de thuisploeg nog groter toen James Lea Siliki er ook nog 0-2 van maakte. Door de nederlaag blijft Lyon vierde in Ligue 1 en is de achterstand op nummer twee AS Monaco nu vijf punten. Olympique Marseille staat derde en heeft vier punten meer dan Lyon. Ondertussen kan Stade Rennes weer een beetje omhoog kijken met een achtste plaats.

Uitslagen Ligue 1 zondag
Strasbourg - Troyes 2-1
Nantes - Lille 1-0
Olympique Lyon - Stade Rennes 0-2