Tennissters verliezen van Verenigde Staten in Fed Cup

De Nederlandse tennissters zijn er niet in geslaagd te stunten in de Fed Cup-ontmoeting met titelverdediger Verenigde Staten. Nadat gisteren al de eerste twee duels verloren werden zette Venus Williams de Amerikanen tegen Richèl Hogenkamp op een beslissinde 3-0 voorsprong.

Hogenkamp kon de eerste set nog aardig meekomen met Williams. Ze kwam van 0-3 terug tot 3-3 en kreeg op 5-5 nog breekkansen. Deze werden echter niet benut waarna Williams wel toesloeg.

In de tweede set was de Amerikaanse simpelweg beter. Hogenkamp speelde niet slecht maar was simpelweg niet opgewassen tegen de kracht van Williams, die de set met 6-1 won.

Daarmee was de ontmoeting beslist maar om het publiek niet na één duel naar huis te sturen werd er nog wel een dubbelspel afgewerkt. Daarin namen Venus en Serena Williams het op tegen Lesley Kerkhove en Demi Schuurs. Voor Serena betekende dat haar rentree. Ze speelde voor het laatst op de Australian Open van 2016 en was door zwangerschap sindsdien afwezig. Kerkhove en Schuurs redden de Nederlandse eer door het dubbel met 6-2 en 6-3 te winnen.