Uitslag FC Groningen - ADO Den Haag

FC Groningen wacht nog steeds op de eerste zege na de winterstop. De ploeg van Ernest Faber kwam tegen ADO Den Haag in de slotfase nog goed weg.

Ook in de openingsfase wist ADO de score bijna te openen toen Sergio Padt een prima redding in huis had bij een poging van Björn Johnsen. Vervolgens liet ook Groningen zich zien. Ritsu Doan schoot in de handen van keeper Robert Zwinkels, na een aanval via Tom van Weert en Mimoun Mahi. Tom van de Looi zag een kopbal van de lijn worden gehaald.

Beide teams zorgden vervolgens vooral voor gevaar uit vrije trappen en corners. Shaquille Pinas kopte namens ADO op de lat. In de tweede helft zakte zowel Groningen als ADO qua niveau nogal terug. Kasper Larsen kreeg de grootste kans, maar uit een hoekschop werd zijn kopbal van dichtbij gekeerd door Zwinkels.

De thuisploeg mocht in de slotfase nog de handen dichtknijpen dat het 0-0 bleef. Padt hield namelijk eerst Johnsen en daarna ook Sheraldo Becker van scoren af. Ook de rebound van Abdenasser El Khayati ging er niet in. Groningen heeft al drie duels op rij niet gescoord, terwijl ADO nu achtste staat in de Eredivisie.

FC Groningen

0 - 0

ADO Den Haag

 
 Gele kaart: Bacuna, Zeefuik, (FC Groningen), Beugelsdijk,Bakker, (ADO Den Haag)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 16.723
Arbiter: Manschot
 
Opstelling:   Opstelling:
Padt
Zeefuik (Larsen/74)
Te Wierik
Memisevic
Warmerdam
Drost
v.d.Looi
v.Nieff (Bacuna/46)
Doan (Hrustic/84)
Mahi
v.Weert
  Zwinkels
Ebuehi
Beugelsdijk
Kanon (Pinas/40)
Meijers
Bakker
El Khayati
Immers
Goppel (Hooi/ 59)
Johnsen
Becker