FOK! Wat een weer: winterse buien (code geel)

Er zijn vandaag naast wolkenvelden ook perioden met zon. Vooral in het midden en noorden van het land komen winterse buien voor, mogelijk met onweer. De buien kunnen plaatselijk voor gladheid zorgen. Bovendien kan het vanochtend landinwaarts plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. In de loop van de dag beperken de winterse buien zich steeds meer tot het noorden en oosten. De wind is westelijk. Boven land staat een overwegend matige wind, in de kustgebieden is deze vrij krachtig en aan zee vanochtend nog krachtig. De middagtemperatuur komt op 4 tot 6°C uit.

In de nacht naar dinsdag klaart het vrijwel overal breed op en blijft het vrijwel overal droog, mogelijk valt in het noordwestelijk kustgebied nog een bui. Het gaat vrijwel overal licht vriezen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van plaatselijk -3°C in het oosten tot +1°C op de Wadden en langs de Zeeuwse kust. Met name in het noorden en oosten kan gladheid optreden door bevriezing van natte weggedeelten. De wind wordt zuidelijk en is boven land overwegend matig, aan zee af en toe vrij krachtig.

Dinsdag overdag is het vrij zonnig. In de loop van de dag neemt van het westen uit de hoeveelheid sluierbewolking toe maar het blijft droog. De middagtemperatuur ligt rond 6°C. De wind draait naar zuid tot zuidoost en is matig, aan zee vrij krachtig. (Bron: KNMI.)

Nederland
 

Bondage maakte deze foto vorig jaar in Rolde
Bondage maakte deze foto vorig jaar in Rolde

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!