Moser wint Trofeo Laigueglia

Moreno Moser heeft de Trofeo Laigueglia gewonnen. De Italiaan, die deze wedstrijd uitkwam voor de nationale selectie, zou na 203,7 kilometer solo aankomen in de Italiaanse openingswedstrijd van het seizoen. In de achtervolgende groep zou Paolo Totò naar de tweede plek sprinten, voor Matteo Busato.

Francesco Bettini (d’Amico-Utensilnord), Julien El Fares (Delko-Marseille Provence-KTM) en Audun Brekke Fløtten (Virtu) zouden vroeg in de aanval trekken. Het drietal zou meer dan negen minuten krijgen van het peloton.

Na honderd kilometer moest Bettini als eerste vooraan afhaken. Veertig kilometer later zou ook Fløtten afhaken bij El Fares, waardoor de Fransman als enige overbleef vooraan. In het peloton zouden vooral de ploegen AG2R La Mondiale en Androni-Sidermec-Bottecchia het tempo bepalen en bij het ingaan van de plaatslijke rondes werd ook El Fares teruggepakt.

Op het lokale circuit in en rondom Laigueglia zou er een kopgroep van elf renners wegrijden: Clément Chevrier, Silvan Dillier, Hubert Dupont, Quentin Jaregui and Mickaël Chérel (AG2R La Mondiale), Mattia Cattaneo, Marco Frapporti, Francesco Gavazzi, Fausto Masnada (Androni-Sidermec), Simone Andreetta (Bardiani-CSF) en Moser (Italiaanse selectie). Ze zouden één minuut voorsprong pakken op de eerste achtervolgers.

Dillier trok alleen ten aanval en werkte één van de vier lokale ronden solo af, maar de Zwitsers kampioen zou op iets minder dan twintig kilometer van de streep teruggepakt worden. In de achtergrond zouden nog twaalf renners de oversteek maken naar de kopgroep, waardoor de kopgroep bestond uit 23 renners.

Op de laatste beklimming van de Colla Micheri, op negen kilometer van de finish, zou Moser er alleen vandoor gaan. De Italiaan had op de top 21 seconden op de eerste achtervolgers en zou zijn voorsprong alleen maar uitbreiden. De overwinning van hem dan ook niet meer in gevaar. Totò zou op 43 seconden naar de tweede plaats sprinten, voor Busato.

Voor Moser was het zijn tweede overwinning in de Trofeo Laigueglia. In 2012 was hij toen de beste in een sprint van 24 renners.

Samenvatting Trofeo Laigueglia (Bron: YouTube)