Manchester United verliest en haakt definitief af

Manchester United heeft in de Premier League weer een nederlaag opgelopen. Newcastle United was zondagmiddag te sterk.

Op St. James' Park kreeg Manchester United wel degelijk goede kansen om te scoren. Anthony Martial had zijn team op voorsprong moeten zetten toen hij tien minuten voor rust oog in oog kwam te staan met Newcastle-doelman Martin Dúbravka, die zijn debuut maakte. De Fransman wist het doelnet echter niet te vinden.

Na de pauze kreeg ook Alexis Sánchez een uitstekende kans. De aanwinst van Arsenal had Dúbravka al uitgespeeld, maar omdat hij te lang wachtte, kon Florian Lejeune redding brengen voor The Magpies. Even later kwam Newcastle United zelfs op voorsprong via Matt Ritchie, die koel afrondde op aangeven van Dwight Gayle.

José Mourinho greep in en Michael Carrick en Juan Mata kwam in het veld voor Jesse Lingard en Paul Pogba. Opnieuw kreeg Martial de beste mogelijkheid op een treffer. Uit een hoekschop kreeg de aanvaller tweemaal de kans om te scoren, maar beide keren lag een verdediger van Newcastle United in de weg.

Door de nederlaag staat Manchester United al zestien punten achter rivaal Manchester City. De soevereine koploper heeft nog maar zeventien punten nodig om de Premier League te winnen.

Uitslagen Premier League zondag
Huddersfield Town - Bournemouth 4-1
Newcastle United - Manchester United 1-0
Southampton - Liverpool 0-1