Uitslag Vitesse - Feyenoord

Vitesse heeft in de Eredivisie een rood gekleurd Feyenoord over de knie gelegd. In de Gelredome werd het 3-1 voor de thuisploeg die nu de Rotterdammers tot op twee punten genaderd is. Feyenoord sloot het duel na twee rode kaarten af met negen man.

Vitesse was de eerste ploeg die gevaarlijk werd, maar een schot van Roy Beerens miste doel. Na een kwartier moest Ridgeciano Haps van het veld met een oogblessure. De verdediger had de voet van Thomas Bruns in zijn gezicht gekregen. Feyenoord was hierdoor allerminst aangeslagen, want na twintig minuten spelen zette Tonny Vilhena de bezoekers op voorsprong.

De thuisploeg leek wakkergeschud en via Matt Miazga werd de ploeg van Henk Fraser gevaarlijk. De verdediger kopte uit een hoekschop op de lat. Vlak voor rust was het uit een volgende hoekschop wel raak, want Guram Kashia kopte de voorzet van Bryan Linssen tegen de touwen: 1-1.

In de tweede helft ging het mis voor Feyenoord. Jeremiah St.Juste moest geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. Vitesse had het beste van het spel en het duurde niet lang voordat er kansen voor de Arnhemmers kwamen. Bruns was dichtbij een treffer en ook Mason Mount, Linssen en Miazga konden net niet tot scoren komen.

Pas echt mis ging het voor de regerend landskampioen toen Bilal Basaçikoglu met twee benen een tackle inzette op Thulani Serero en met rood in kon rukken. Vrijwel direct hierna promoveerde Linssen een mislukte poging van Roy Beerens tot doelpunt. Even later raakte Linssen nog de lat. Het drama voor coach Giovanni van Bronckhorst werd compleet toen invaller Tyrell Malacia zeven minuten voor tijd de doorgebroken Beerens neerhaalde en ook voortijdig kon douchen. Via Linssen werd het uiteindelijk nog 3-1.

Sven van Beek (l) in duel met Vitesse-speler Bryan Linssen (r). (PRO SHOTS/Kay Int Veen)