Bassist Craig MacGregor (Foghat) overleden

De Amerikaanse bassist Craig MacGregor is afgelopen vrijdag op 68-jarige leeftijd overleden. De muzikant, die vooral bekend werd als snarenplukker in de Engelse bluesrock band Foghat, overleed aan de gevolgen van longkanker.

De uit Iowa afkomstige muzikant begon zijn muzikale loopbaan als trompetist en drummer, maar bleek uiteindelijk meer aanleg te hebben voor de basgitaar. MacGregor speelde als tiener onder meer in de uit Connecticut afkomstige band Swan waarmee hij voor het eerst zou gaan touren door Noord-Amerika. In 1976 zou hij bassist Nick Jameson vervangen in de Engelse bluesrockband Foghat. Datzelfde jaar leverde hij zijn aandeel op het album Night Shift en was daarna ook te horen op succesvolle platen als Live (1977), Stone Blue (1978) en Boogie Motel (1979).

Nadat MacGregor in 1982 Foghat had verlaten musiceerde hij in bands als Randy and the Radiants, the Kneetremblers en Buck Dharma. Nadat bassist Tony Stevens in 2005 de band Foghat had verlaten keerde MacGregor terug op zijn oude nest. In 2015 kreeg de bassist te horen dat hij leed aan longkanker. MacGregor zou nog wel deel uit blijven maken van de groep maar kon vanwege bijwerkingen van de chemotherapie niet meer optreden met Foghat. In 2016 was hij voor het laatst te horen op het album Under the Influence.