Kinderen high-fiven is 'pedofiele activiteit'

De 77-jarige Bryan Broom stopt na 20 jaar met klaar-over spelen, nadat ouders en de gemeenteraad hem beschuldigden van 'grooming', het contact maken met kinderen met als doel seksueel contact, omdat hij kinderen tijdens het oversteken weleens een high-five geeft. De raad waarschuwde de man nadat zij een aantal klachten van ouders had ontvangen. Broom noemt het 'compleet doorgeslagen politieke correctheid'.

Broom is getrouwd en heeft twee kinderen en twee kleinkinderen en heeft de afgelopen 20 jaar kinderen helpen oversteken bij Kirk Ella St Andrew's Community Primary School, in de buurt van Hull in East Yorkshire. Hij is zeer geliefd bij de kinderen, alsmede bij veel ouders die nu overwegen een petitie te starten.

De klaar-over werd tot twee maal toe op het matje geroepen vanwege zijn gedrag. De tweede keer werd daarbij gewaarschuwd dat herhaling voor een officiële waarschuwing zou zorgen. Broom voelt zich in de steek gelaten en heeft weinig zin in dergelijke beschuldigingen en dreigementen. "Ik snap dat het mijn taak is ouders en hun kinderen veilig aan de overkant te krijgen, maar als ik dat kan doen met een glimlach op hun gezicht ben ik blij."

De raad stelt echter dat ze de man onderzocht hebben en geen reden zien hem op dit moment verder te beschuldigen. "Meneer Broom kiest er zelf voor op te stappen. We wensen hem het beste."

Vier jaar geleden kregen hij en zeven van zijn collega's nog een onderscheiding voor hun bijdrage aan de verkeersveiligheid.

Bryan Broom aan het werk
(Foto: care2petitions)