Nederland verliest ook tweede duel in Fed Cup tegen Amerika

Nederland, dat aantreedt zonder kopvrouw Kiki Bertens, staat na de openingsdag van het Fed Cup-duel met titelhouder Amerika met 2-0 achter. Richèl Hogenkamp maakte het Coco Vandeweghe erg lastig in het tweede duel, maar verloor in drie sets: 6-4, 6-7(6), 3-6. Eerder op de dag had Arantxa Rus al in twee sets verloren van Venus Williams (1-6, 4-6).

Hogenkamp kwam in de eerste set 4-2 achter, maar de Nederlandse wist vier games op rij te pakken tegen Vandeweghe, waardoor ze de eerste set zou winnen.

In de tweede set zag het er ook lang goed uit voor Hogenkamp. De nummer 108 van de wereld kwam op een 3-0 voorsprong met een breakkans op de 4-0. De Amerikaanse knokte zich terug in de wedstrijd en zou uiteindelijk de set in de tiebreak winnen.

In de derde set keek Hogenkamp al snel tegen een break achterstand aan. Op 4-2 in het voordeel van Vandeweghe kreeg Hogenkamp een breakkans, maar de nummer achttien van de wereld serveerde dat weg met een ace. Op een 5-3 stand serveerde Vandeweghe het makkelijk uit tegen Hogenkamp.