Uitslag FC Utrecht - PEC Zwolle

FC Utrecht heeft zaterdagavond het gat met PEC Zwolle gedicht tot één punt. De Utrechters waren op eigen veld met 2-1 te sterk voor de Zwollenaren.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en Gyrano Kerk werd gevaarlijk. De spits kreeg zijn schot echter niet op doel. Sean Klaiber dacht heel mooi de 1-0 te maken, alleen een boogbal over de uitgekomen Diederik Boer ging naast.

Na zeventien minuten werd er toch gescoord. Sander van de Streek wist Philippe Sandler makkelijk te passeren en legde de bal vervolgens breed op Kerk en de spits kon eenvoudig raak schieten: 1-0. Utrecht was de baas over PEC en vijf minuten na de 1-0 was Zakaria Labyad attent bij een rommelige situatie en schoot vanuit een moeilijke hoek raak: 2-0. Ryan Thomas kreeg voor rust een mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar de middenvelder van PEC schoof de bal naast.

Na rust controleerde FC Utrecht de wedstrijd en PEC was niet bij machte om een offensief in te zetten op jacht naar de gelijkmaker. De mogelijkheden bleven er voor de thuisploeg, maar waren niet besteed aan Yassin Ayoub en Mateusz Klich. Ramon Leeuwin kreeg ook een goede mogelijkheid, maar een kopbal van dichtbij kon worden gekeerd door Boer. In de blessuretijd deed PEC nog wat terug, vanaf de strafschopstip maakte Mustafa Saymak de 2-1, maar verder kwam de ploeg van John van 't Schip niet.