Málaga - Atlético na 39 seconden beslist

Atlético Madrid heeft zaterdag geen fout gemaakt op bezoek bij Málaga, waardoor de Madrilenen de druk houden op koploper Barcelona.

Atlético kwam als eerste van de grote ploegen in actie in LaLiga en ging op bezoek bij hekkensluiter Málaga. De ploeg van Diego Simeone won vier van de laatste vijf competitiewedstrijden, waar Málaga's laatste zege van 10 december dateerde.

Al na 39 seconden kwamen de gasten via Antoine Griezmann op voorsprong. De Fransman kreeg met wat geluk de bal voor zijn voeten en wist doelman Roberto te passeren. In het vervolg van de eerste helft bleven grote mogelijkheden uit.

Zes minuten na rust voorkwam Jan Oblak met een uitstekende redding de 1-1. Het bleek een cruciale ingreep van de Sloveen te zijn, want de vroege treffer van Griezmann bleek voldoende voor de zege. Atlético komt op zes punten van koploper Barcelona, waar de Catalanen zondag nog in actie komen tegen Getafe.