Na echec op WK is Van der Poel opnieuw oppermachtig

Zaterdag heeft Mathieu van der Poel de Krawatencross gewonnen. De regerend Europees en Nederlands kampioen ging in Lille van start tot finish aan de leiding. De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door wereldkampioene Sanne Cant.

Na het teleurstellende WK in Valkenburg afgelopen zondag had de jongste Van der Poel geen moeite om zich op te laden voor de laatste wedstrijd van de DVV-trofee. De renner van Corendon-Circus ging er na de start als een haas vandoor. Toon Aerts deed een poging om bij te blijven maar een foutje in het zand maakte daar een einde aan. Vanaf dat moment reed de Nederlander onbedreigd naar zijn 27e zege van het seizoen. Van der Poel was voor de wedstrijd al zeker van eindwinst in de DVV-trofee.

In de strijd voor de tweede plaats versloeg Tim Merlier in een sprint zijn landgenoot Laurens Sweeck. Wereldkampioen Wout van Aert speelde geen rol van betekenis. Na zijn zege op het WK was hij voor een korte vakantie afgereisd naar het buitenland. Van Aert gaat zich nu richten op de wegwedstrijden in het voorjaar.

In de wedstrijd bij de vrouwen was een groep met Cant en de Nederlandse rensters Maud Kaptheijns en Annemarie Worst weggereden. Halverwege de wedstrijd plaatste de Belgische een versnelling en schudde haar medevluchters af. Op de finish had Cant een voorsprong van dertien seconden op Kaptheijns. Worst finishte op de derde plaats. De Amerikaanse Katie Compton werd zevende maar pakt wel de eindzege in de DVV-trofee.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Tim Merlier (BEL)
3. Laurens Sweeck (BEL)
4. Kevin Pauwels (BEL)
5. Lars van der Haar (NED)
6. Toon Aerts (BEL)
7. Corné van Kessel (NED)
8. Wout van Aert (BEL)
9. Tom Meeusen (BEL)
10. Michael Vanthourenhout (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Sanne Cant (BEL)
2. Maud Kaptheijns (NED) (BEL)
3. Annemarie Worst (NED)
4. Laura Verdonschot (BEL)
5. Manon Bakker (NED)
6. Loes Sels (BEL)
7. Katherine Compton (USA)
8. Ellen Van Loy (BEL)
9. Nikki Brammeier (GBR)
10. Alice Maria Arzuffi (ITA)