Knappe zege Van Rijthoven in kwalificaties ATP Rotterdam, Van de Zandschulp verliest

Tennisser Tim van Rijthoven is uitstekend begonnen aan het kwalificatietoernooi voor het World Tennis Tournament. De Brabander was in Rotterdam te sterk voor Thomas Fabbiano, de nummer 79 op de wereldranglijst.

Van Rijthoven versloeg de 28-jarige Italiaan met 6-4 en 7-6 (3). Fabbiano was de nummer zes van de plaatsingslijst in het kwalificatietoernooi. Van Rijthoven staat momenteel op plaats 1314. Hij kende in 2017 een jaar met vele blessures en is op de weg terug. De Nederlander neemt het voor een plaats in het hoofdtoernooi op tegen Ruben Bemelmans. De Belg schakelde de als tweede geplaatste Denis Istomin uit Oezbekistan uit: 6-4 en 6-4.

Botic van de Zandschulp verloor in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi. Hij moest zijn meerdere erkennen in de Franse routinier Nicolas Mahut, 4-6, 6-1 en 6-4. Mahut is als zevende geplaatst in het kwalificatietoernooi. Scott Griekspoor komt later vandaag nog in actie in de voorronden. Hij speelt tegen Andreas Seppi, de nummer 77 van de wereld.