Viviani wint slotrit en eindklassement in Ronde van Dubai

Elia Viviani heeft de slotetappe in de Ronde van Dubai gewonnen. De Italiaanse sprinter was de snelste in de massasprint, die werd ontsierd door een valpartij van Nacer Bouhanni. Viviani is ook de eindwinnaar van de Ronde van Dubai.

In een vlakke etappe van 129 kilometer kozen vijf renners voor de aanval: Nasser Alemari (United Arab Emirates), Daniel Pearson (Aqua Blue Sport), Xiaolong Sun (Mitchelton-BikeExchange) en Quentin Valognes (Novo Nordisk). Het vijftal zou een maximale voorsprong van vijf minuten krijgen van het peloton, waar de sprintersploegen het tempo bepaalden.

Pearson zou het het langst volhouden in de kopgroep, maar op elf kilometer werd hij gegrepen door Jacob Hennessy en Robert Stannard (beiden Mitchelton-BikeExchange), die even daarvoor uit het peloton waren weggereden. Het duo werd op vier kilometer van de streep teruggepakt door het peloton.

In de massasprint werd Dylan Groenewegen goed naar voren gebracht door zijn ploeggenoten. De Nederlander van LottoNL-Jumbo moest vol in de remmen toen Bouhanni vlak voor hem in de laatste bocht viel. Marco Haller, Adam Blythe en Jean-Pierre Drucker leken te gaan profiteren van de valpartij, maar in de laatste meters wist Viviani toch de rest te kloppen.