FIA WEC presenteert startveld van 36 deelnemers

Vrijdag heeft het FIA World Endurance Championship het startveld van het nieuwe seizoen gepresenteerd. Het kampioenschap bestaande uit acht races heeft in totaal 36 deelnemers verdeeld over vier klassen. F1-coureur Fernando Alonso zal met Toyota deelnemen aan het volledige seizoen.

Na het afscheid van Audi en Porsche leek de LMP1-klasse ten dode opgeschreven, echter door de komst van privateers begint de koningsklasse van de enduranceracerij in 2018 aan een nieuw hoofdstuk. Naast twee wagens van Toyota zijn er acht privateers ingeschreven. Renger van der Zande zal een aantal races rijden voor het Amerikaanse team Dragonspeed.

In de LMP2-klasse zijn er acht deelnemers waaronder Racing Team Nederland. Naast teameigenaar Frits van Eerd wordt de gele Dallara-Gibson bestuurd door Jan Lammers en Giedo van der Garde. De Nederlandse-Chinees Ho-Pin Tung zal opnieuw uitkomen voor Jackie Chan DC Racing.

In de GTE-Pro-klasse staan tien deelnemers aan de start, waaronder fabrieksteams van Ford, Aston Martin, Porsche en nieuwkomer BMW. Eén van de BMW's wordt bestuurd door Nicky Catsburg.

De klasse GTE-Am heeft negen deelnemers waarvan vier Porsches, drie Ferrari's en twee Aston Martin's. Voorlopig zijn er geen Nederlandse coureurs ingeschreven in deze klasse.