Dubbelslag voor Alaphilippe in Colombia Oro y Paz

Julian Alaphilippe heeft de vierde etappe in de Colombia Oro y Paz op zijn naam geschreven. De Fransman was op de slotklim in de sprint te sterk voor de Colombianen Sergio Luis Henao en Nairo Quintana. Alaphilippe neemt de leiderstrui over van Fernando Gaviria, die de eerste drie etappes had gewonnen.

Gaviria zou met negentien andere renners in de vroege vlucht zitten. De Colombiaanse sprinter van Quick-Step Floors had in de grote kopgroep het gezelschap van ploeggenoten Álvaro José Hodeg en Iljo Keisse. Nog voor de slotklim begon zou alles weer terugkomen dankzij het werk van Team Sky en Movistar.

Ook op El Tambo, de slotklim, bepaalde Team Sky het tempo voor hun kopman Henao. Alejandro Serna en Robinson Chalapud waren de eersten die het probeerden maar niemand kwam weg onder het tempo van Team Sky. In de slotkilometer moest Henao het afmaken voor de Britse ploeg, maar de Colombiaans kampioen was niet opgewassen tegen de versnelling van Alaphilippe. Voor Quick-Step Floors was het alweer de vierde zege in evenveel etappes in Colombia.