FOK! Wat een weer: Regen en sneeuw

Het is bewolkt en nevelig met hier en daar wat lichte motregen of (mot)sneeuw. In het midden en zuiden komt op meerdere plaatsen mist voor, in het midden soms dichte mist. In het noorden en oosten kan het lokaal glad zijn als gevolg van bevriezing van natte weggedeelten of door lichte winterse neerslag. Mist en gladheid verdwijnen in de loop van de ochtend. Vanmiddag komt van het westen uit de zon op veel plaatsen tevoorschijn en het wordt dan overal droog. Vanavond neemt van het westen uit de bewolking weer toe, later in de avond in het westen gevolgd door regen. De middagtemperatuur ligt rond 6°C. Aanvankelijk is de wind zwak tot matig uit veranderlijke richtingen, aan de zuidwestkust noordwestelijk en vrij krachtig, 5 Bft. In de loop van de dag komt overal een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen zuid en west te staan. Vanavond neemt de wind aan de westkust toe naar (vrij) krachtig, later hard, 7 Bft.

In de nacht naar zondag is het zwaar bewolkt met regen, verder landinwaarts valt eerst (natte) sneeuw maar deze gaat vrij snel over in regen. De temperatuur loopt aanvankelijk uiteen van iets onder nul in het oosten tot enkele graden erboven in het westen. Gedurende de nacht loopt de temperatuur op. De matige, aan zee harde wind draait van zuid naar west tot zuidwest en neemt boven land toe naar vrij krachtig, aan zee naar hard tot stormachtig en in het noord(west)elijk kustgebied mogelijk korte tijd naar storm, 9 Bft. Tevens komen er in de kustprovincies windstoten voor tot rond 70 km/u, aan zee rond 80 km/u en in het Waddengebied mogelijk tot 100 km/u.

Zondag overdag zijn er opklaringen maar in het noorden blijft het tot de middag bewolkt en regent het van tijd tot tijd. In de loop van de middag en avond komen enkele buien voor, die vooral in de avond een winters karakter kunnen krijgen met bovendien kans op onweer. De westelijke wind neemt in de loop van de dag af naar zwak tot matig, aan zee naar (vrij) krachtig en de middagtemperatuur komt uit rond 6°C. (Bron: KNMI.)

Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!