Azimi: "Wij kunnen ervoor zorgen dat Roda financieel weer fit wordt"

Salar Azimi heeft interesse om Roda JC over te nemen. De Iraanse Nederlander verdiende zijn geld in de telecombusiness en opende een hotel.

In gesprek met De Limburger is Azimi duidelijk over zijn interesse: "Er ligt een concreet bod op tafel. Wij zijn honderd procent serieus. Wij kunnen ervoor zorgen dat Roda financieel weer fit wordt. En we kunnen Roda naar nieuwe sportieve successen leiden."

Hoeveel geld Azimi in de huidige nummer zeventien van de Eredivisie wil steken, kan hij op dit moment nog niet bevestigen. De 35-jarige miljonair wil echter zo snel mogelijk zaken doen met de Limburgers. "Wat mij betreft kan die overname vandaag nog voor elkaar gemaakt worden."

Algemeen directeur Wim Collard houdt echter een slag om de arm: "Daar komt ook wel wat meer bij kijken. Je hebt het hier ook niet over het kopen van een pak suiker." De directeur bevestigt dat er een onderhoud met Azimi heeft plaatsgevonden, maar benadrukt dat het om een oriënterend gesprek gaat. "Ook al meent deze meneer kennelijk dat hij al veel verder is in het proces."

Huidig grootaandeelhouder Frits Schrouff is bereid om afstand te doen van zijn aandelen en heeft het dagblad laten weten dat niet alleen Azimi interesse heeft, ook Aleksei Korotaev, sinds kort weer op vrije voeten, en 'een aantal andere partijen' zijn in beeld.