Problemen voor Cocu: "Hij is er nog niet bij"

PSV neemt het komend weekend op tegen Sparta Rotterdam en moet dit doen zonder de nog altijd geblesseerde Marco van Ginkel.

Van Ginkel kon woensdag niet in actie komen tegen Roda JC en moet ook het duel met Sparta Rotterdam aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder is niet op tijd hersteld van zijn blessure. "Van Ginkel zal er morgen niet bij zijn. Het gaat wel beter met hem, maar niet snel genoeg", vertelde Cocu tijdens de persconferentie.

PSV laat dit seizoen weinig punten liggen, maar toch krijgt de ploeg kritiek te verwerken. Het spel van PSV zou niet altijd vermakelijk zijn. Ook afgelopen woensdag won de ploeg in eigen huis slechts met 1-0 van Excelsior. Van Cocu hoeft het niet altijd mooi: "We streven na om mooi te voetballen. De ene wedstrijd lukt dat beter dan de andere. Maar in welk scenario dan ook: de drie punten zijn heilig."

Cocu verwacht zaterdag een lastig duel tegen Sparta Rotterdam. "We zullen morgen veel strijd moeten leveren, gezien de situatie waarin Sparta zit. Ze zullen vechten voor iedere centimeter. Het zal zeker geen eenvoudige wedstrijd worden", aldus Cocu.