Honden miljardair Melchers van slag door helikopters Defensie

De Achterhoekse miljardair Hans Melchers is boos op Defensie. De laagvliegende helikopters zorgen voor problemen bij zijn dieren op zijn landgoed. De Achterhoeker spant nu een kort geding aan tegen de krijgsmacht.

Omdat Defensie momenteel bezig is met de oefening HWIC/TAC NL2018, een tactische training, wordt nu zo laag gevlogen. Daarover kwamen al meerdere klachten binnen, maar Melchers heeft besloten de verleende vergunning voor de oefening nu aan te vechten. De miljardair heeft op zijn landgoed in Vorden diverse dieren lopen en die hebben veel last van de helikopters, zo laat de zakenman weten.

De pauwen van Melchers zijn weggelopen, de honden compleet van slag en de zestig reeën zijn de kluts kwijt, zo liet hij weten aan Omroep Gelderland. De miljardair staat niet alleen in zijn klacht. "Koeien zijn niet gewend dat er gevaar van boven komt, dus door die helikopters raken ze helemaal in paniek. Dan gaan ze tegen elkaar aandrukken, of vallen, of er trapt er één een uier stuk en dan is het gebeurd", zo laat LTO Noord weten in een reactie.

Honden miljardair Melchers van slag door helikopters Defensie (Foto: Defensie)
Honden miljardair Melchers van slag door helikopters Defensie (Foto: Defensie)