Noorse curlers verslaan Zwitsers met laatste stenen, Zuid-Koreanen halen uit

De Zwitserse curlers Jenny Perret en Martin Rios hebben op de Olympische Spelen in Pyeongchang hun eerste nederlaag geleden in het gemengd dubbeltoernooi. Kristin Skaslien en Magnus Nedregotten uit Noorwegen waren in de vierde sessie van het toernooi net te sterk.

Het was een fraai duel tussen twee van de favorieten voor het goud, waarin het na zeven van de acht ends 5-5 stond. Het Zwitserse duo maakte in het laatste end een foutje en zo kon Noorwegen met nog één steen te gaan vrijwel zeker zijn van de winst. Men was echter niet honderd procent zeker dat hun steen dichter bij het centrum lag dan een Zwitserse steen en dus gooide Skaslien de laatste ook nog. Die was perfect gepositioneerd en tikte de 'twijfelsteen' precies binnen, waarmee de 6-5 zege een feit was.

Jang Hye-ji en Lee Ki-jeong uit Zuid-Korea brachten de thuisfans in vervoering. De Amerikaanse broer en zus Matt en Rebecca Hamilton werden kansloos gelaten en met 9-1 schreven de Koreanen hun tweede overwinning bij. Het favoriete Canada was met 8-2 te sterk voor Finland, terwijl het Russische duo in een extra end afrekende met de Chinezen.

Canada, Noorwegen, Zwitserland en Rusland hebben nu allemaal drie overwinningen, Zuid-Korea staat op twee, China en de VS op één en Finland op nul.