Hamster mag niet vliegen, wel zwemmen

De 22-jarige studente Belen Aldecosea zou gaan vliegen en wilde haar hamster meenemen. Voor de zekerheid vroeg zij tot tweemaal toe of zij haar hamster Pebbles mee kon nemen. En dat kon. Toen zij op het vliegveld aankwam werd het lieve diertje toch geweigerd. Nadat zij was ingechecked kwam er een steward achter haar aan gerend om te vertellen dat ze het beestje achter moest laten of door de wc kon spoelen.

Als Belen aan het moment terugdenkt dat zij haar hamster doorspoelde, spelen hevige emoties weer op. "Ik had geen andere keus, het was hartverscheurend om te doen. Ik was aan huilen, wel tien minuten lang", zo vertelt zij tegen The Miami Herald. Als zij de hamster vrij zou laten zou deze echter door een auto kunnen worden overreden of doodvriezen.

Aldecosea vindt het een schande dat zij voor deze keus werd gesteld en is een rechtszaak begonnen tegen Spirit Airlines. Zij heeft een advocaat in de arm genomen. "Dit was geen enorme pauw die een gevaar voor andere passagiers zou kunnen zijn. Dit was een lief, klein hamstertje dat zo in haar handpalm kon verdwijnen", aldus haar advokaat.

De eerste reactie van Spirit Airlines is dat zij het er mee eens zijn verkeerde informatie te hebben gegeven. Zij stellen echter wel dat zij Belen niet gedwongen hebben de hamster door te spoelen: "We hebben dit op geen enkele manier gesuggereerd".

Of dit verder nog een staartje zal krijgen zal blijken wanneer de rechtszaak plaatsvindt.