FOK! Wat een weer: weer koud en zonnig

Vanochtend zijn er in het westen en midden wolkenvelden met vlak langs de kust nog kans op een (natte) sneeuwbui. In het oosten is het onbewolkt en koud met temperaturen tussen -5°C en -9°C. Vanmiddag zijn er perioden met zon en blijft het overal droog. De maximumtemperatuur komt uit rond 3°C. De zuidelijk wind is zwak tot matig en neemt in de loop van de dag iets in kracht toe.

In de nacht van donderdag op vrijdag neemt in het westen de bewolking toe. In de rest van het land zijn er nog brede opklaringen en het blijft droog. De minima lopen uiteen van rond het vriespunt aan zee tot -5°C in het oosten. De zuidoostelijke wind wordt matig, aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Vrijdag overdag breidt de bewolking zich langzaam verder over het land uit, daar vooruit kan in het oosten de zon nog schijnen. In de ochtend trekt een gebied met lichte sneeuw het westen binnen. Gedurende de middag en avond trekt de sneeuw langzaam oostwaarts en neemt de activiteit af. Mogelijk valt 1-3 cm sneeuw en wordt het op meerdere plaatsen glad. In het westen gaat de sneeuw later over in regen. Later in de avond zou het ook mistig kunnen worden. De maximumtemperatuur ligt rond 3°C in het oosten, in sneeuw blijft de temperatuur rond het vriespunt steken. De zuidelijke wind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de avond neemt de wind af. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Iteejer was weer eens onderweg en had een zonnebril nodig vanwege de laagstaande zon (Foto: Iteejer)
Iteejer was weer eens onderweg en had een zonnebril nodig vanwege de laagstaande zon (Foto: Iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!