Vos wint veldrit in Maldegem

Marianne Vos heeft woensdag de Parkcross in het Belgische Maldegem gewonnen. De veldrijdster versloeg haar landgenote Annemarie Worst en Laura Verdonschot. De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door Laurens Sweeck. David van der Poel werd tweede.

Na een teleurstellend verlopen WK waarbij Vos slechts achttiende werd nam de Brabantse woensdag enigszins sportief revanche. Op het snelle parcours was de zevenvoudig wereldkampioene solo weggereden en halverwege de wedstrijd had ze een ruime voorsprong. In de strijd voor de tweede plaats versloeg Worst de Belgische Verdonschot. Wereldkampioene Sanne Cant werd pas zevende.

Bij de mannen stond Wout van Aert niet aan de start. De kersverse wereldkampioen is momenteel op vakantie in warmere oorden. Mathieu van der Poel stond wel ingeschreven maar had zich vanwege ziekte afgemeld. Door het snelle parcours bleef lange tijd een grote groep bij elkaar. Vier ronden voor het einde wist Sweeck toch weg te rijden. De renner van ERA-Circus nam een voorsprong en kwam solo over de finish. Van der Poel versloeg in de sprint voor de tweede plaats Tim Merlier.

Uitslag vrouwen
1. Marianne Vos (NED)
2. Annemarie Worst (NED)
3. Laura Verdonschot (BEL)
4. Katie Compton (USA)
5. Maud Kaptheijns (NED)
6. Loes Sels (BEL)
7. Sanne Cant (BEL)
8. Manon Bakker (NED)
9. Alice Maria Arzuffi (ITA)
10. Kim van de Steene (BEL)

Uitslag mannen
1. Laurens Sweeck (BEL)
2. David van der Poel (NED)
3. Tim Merlier (BEL)
4. Tom Meeusen (BEL)
5. Toon Aerts (BEL)
6. Dieter Vanthourenhout (BEL)
7. Lars van der Haar (NED)
8. Quinten Hermans (BEL)
9. Daan Soete (BEL)
10. Felipe Orts (SPA)