Wehrlein keert terug met Mercedes in het DTM

Na twee seizoenen Formule 1 keert Pascal Wehrlein terug naar de Deutsche Tourenwagen Masters. De 23-jarige coureur was ook al actief in het DTM van 2013 tot en met 2015. In dat laatste seizoen werd de Duitser kampioen.

In dienst van AMG Mercedes werd Wehrlein in 2015 de jongste DTM-kampioen in de historie van het prestigieuze kampioenschap. Daarna maakte hij de overstap naar de Formule 1, eerst een jaar bij Manor Racing en afgelopen seizoen bij Sauber. Nu keert Wehrlein terug op het oude nest in het DTM.

Pascal Wehrlein: “Ik heb geweldige herinneringen aan het DTM, natuurlijk vanwege het winnen van de titel in 2015 maar ook vanwege de sterke team spirit en ervaringen met de jongens. Ik heb het DTM nauwlettend gevolgd tijdens mijn tijd in Formule 1 en heb zelfs enkele races bezocht om het team te bezoeken en te steunen. Er is een hoop veranderd sinds mijn titel in 2015 maar ik hou van uitdagingen en kan niet wachten om de nieuwe auto voor de eerst uit te proberen. De eerste testen kunnen niet snel genoeg komen.”

De overige coureurs van AMG Mercedes zijn de Oostenrijker Lucas Auer, Zwitser Edoardo Mortara en de Britten Gary Paffett en Paul di Resta. Robert Wickens en Maro Engel hebben het team verlaten. De Canadees Wickens heeft de overstap gemaakt naar de IndyCar Series. Engel zal zich dit seizoen concentreren op Formule E en GT-racerij met Mercedes.

Wehrlein keert terug met Mercedes in het DTM (Pro Shots / Action Images)
Wehrlein keert terug met Mercedes in het DTM (Pro Shots / Action Images)