LottoNL-Jumbo wil opleidingsploeg in 2019

Wielerploeg Team LottoNL-Jumbo wil volgend jaar van start gaan met een eigen opleidingsploeg. De wielerploeg ziet het als taak om jonge renners klaar te stomen voor het professionele wielrennen.

De nieuwe opleidingsploeg moet eenzelfde opzet krijgen als het Rabobank Development Team in het verleden. Na het stoppen van Rabobank als hoofdsponsor werd dat team eind 2016 opgeheven. Diverse Nederlandse renners zoals Bauke Mollema, Tom Dumoulin, Robert Gesink, Wilco Kelderman en Dylan van Baarle hebben via het Rabobank Development Team de overstap gemaakt naar de profs.

Het contract met hoofdsponsoren Lotto en Jumbo loopt op het einde van dit seizoen af maar algemeen directeur Richard Plugge is positief dat beide bedrijven het contract verlengen.

Richard Plugge, algemeen directeur Team LottoNL-Jumbo: “We zijn druk bezig met het opzetten van een jeugdplan, een onderdeel daarvan is een opleidingsploeg, hopelijk kunnen we dit op 1 januari uitrollen. Het ziet er goed uit, onze sponsors zijn tevreden en ik heb er alle vertrouwen in dat we in 2019 verder gaan.”